Liiketoiminta

 

Asumisen helppoutta

Rakennamme asuntoja Suomessa kasvukeskuksissa ja Venäjällä Pietarin alueella. Asiakkaamme arvostavat asuntojemme laatua ja hyvää sijaintia.

Vuosi 2014 oli asuntomarkkinoilla haasteellinen. Suomessa talouden yleinen epävarmuus näkyi asuntojen myynnissä ja sen myötä uusien asuntokohteiden aloituksien määrässä. Venäjällä talouden epävarmuus ei toistaiseksi ole heijastunut asuntojemme kysyntään Pietarin keskustassa. Aloitimme vuonna 2014 Suomessa yhteensä 979 (1 058) uuden omaperusteisen asunnon rakentamisen. Venäjällä emme aloittaneet yhtään uuden omaperusteisen asunnon rakentamista (757), vaan jatkoimme käynnissä olevia kohteita ja saimme valmiiksi kaksi suurta omaperusteista asuntokohdetta.

Asuntoja laatua ja sijaintia arvostaville asiakkaille

Keskitymme Suomessa omaperusteiseen asuntorakentamiseen pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa. Tavoitteenamme on rakentaa laadukkaita asuntoja houkutteleville alueille. Uusien tonttien hankinnan keskitämme pääkaupunkiseudulle, jossa tonttimme sijaitsevat pääasiassa raideliikenteen varrella hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden läheisyydessä. Asiakkainamme on sekä yksityisiä asunnonostajia että sijoittajia. Myös yksityiset asuntosijoittajat ovat kasvava asiakasryhmä.

Pääkaupunkiseudulla saimme vuonna 2014 valmiiksi ja jatkoimme useampia omaperusteisia aluerakentamiskohteitamme, esimerkiksi Helsingin Töölönlahdella, Vuosaaressa ja Jätkäsaaressa. Töölönlahdella saimme valmiiksi toisen asuntokohteemme. Vuosaaressa rakennamme Pauligin vanhalle paahtimotontille 22 asuinkerrostalon kokonaisuuden, Kahvikorttelin, johon valmistuu vuoteen 2022 mennessä koteja noin 2 000 asukkaalle. Vuonna 2014 saimme alueella valmiiksi Asunto Oy Paahtajan. Käynnistimme alueella myös yhden uuden kohteen ja jatkoimme Asunto Oy Kahvimyllyn rakentamista. Jätkäsaaressa rakennamme Saukonpaasi-kortteliin vuoteen 2016 mennessä 430 asuntoa. Vuonna 2014 jatkoimme Ruori-, Kompassi- ja Loisto-kohteitamme. Saimme päätökseen myös Helsingin keskustassa vanhan toimisto- ja liiketilan, Kivipalatsin, muuntamisen asuintaloksi.

Turun keskustassa saimme valmiiksi 78 asunnon Aurajoen Helmen ja jatkoimme Telakkarannan rakentamista. Oulussa saimme päätökseen 83 asunnon Louhen, ja Jyväskylässä luovutimme kaksi sijoittajille rakentamaamme kohdetta. Meillä on lukuisia asuntohankkeita käynnissä esimerkiksi Tampereella, Jyväskylässä, Vaasassa ja Oulussa.

Laadunvarmistus kulkee läpi rakennusprosessin

Toimintajärjestelmämme kattaa kaikki rakentamisen vaiheet. Sen avulla huolehdimme, että rakentamisen tarkastukset ja katselmukset tehdään oikeaan aikaan aina itselleluovutukseen asti. Näin varmistamme, että luovutamme asunnot asiakkaillemme sovitussa aikataulussa ja virheettöminä. Lisäksi mittaamme jokaisessa valmistuneessa kohteessamme sekä tuotteen että asiakaspalvelun laatua muun muassa asukastyytyväisyystutkimuksella.

Oma asuntomyyntiverkostomme auttaa asiakkaitamme löytämään heille sopivimman ratkaisun. Asuntomyynnin kanssa yhteistyötä tekevät muutostyöinsinöörimme, joiden kanssa asiakas valitsee itselleen parhaiten sopivat tilaratkaisut ja pintamateriaalit. Verkkopohjaisen lisä- ja muutostyöpalvelu Nettikodin käyttöä laajennettiin suunnitellusti vuonna 2014 pääkaupunkiseudun lisäksi muihin suuriin kaupunkeihin Suomessa.

Pietarissa vilkas vuosi

Venäjällä kehitämme toimintaamme yhtenä suurimmista ulkomaalaisista toimijoista laadukkaiden ja teknisesti korkealuokkaisten comfort-luokan asuntojen rakentamisessa Pietarin alueella. Saimme vuonna 2014 valmiiksi kaksi suurta omaperusteista asuntokohdetta Pietarissa, 230 asunnon Aino-kohteen toisen vaiheen ja 339 asunnon Tapiola-kohteen ensimmäisen vaiheen. Käynnistimme lisäksi syksyllä Tapiolan toisen kohteen rakentamisen, ja se etenee hyvin. 418 asunnon kohteen arvioidaan valmistuvan vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä.

Sijainti on tärkein kriteerimme tontin hankinnalle myös Pietarissa. Ensisijainen kohderyhmämme on Venäjän kasvava keskiluokka, joka arvostaa asuntojen korkeaa teknistä laatua sekä keskusta-asumista hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden läheisyydessä. Venäjällä myös rakennuttajat osallistuvat kaupunki-infran kehittämiseen, mikä tarkoittaa, että asuntokohteiden yhteyteen rakennetaan usein päiväkoti tai koulu. Luovutimme kaupungille vuonna 2014 ensimmäisenä rakennusyhtiönä Pietarissa Aino-kohteemme yhteyteen rakennetun lastentarhan.

Meillä on Venäjällä käynnissä myös asuntourakoinnin kohteita. Saimme vuonna 2014 valmiiksi Tetra Investille rakentamamme eliittiasuntokohteen Pietarin Kivisaarelle. Lisäksi vuonna 2013 aloittamamme OOO Mikrorayon Kantrille rakentamamme urakkakohde etenee suunnitellusti. Hankkeessa rakennetaan 46 pienkerrostaloa Istran arvostetulle viheralueelle, Moskovan lähelle.

Laatupalkintoja tiimeillemme

Asiakkaamme arvostavat luotettavuuttamme sekä viimeistelymme korkeaa tasoa. Vuonna 2014 kaksi Tapiola-kohteen tiimiämme palkittiin sekä betonitöiden että kattorakenteiden korkeasta laadusta.

Asuntomyyntimme tukee asiakkaitamme asunnonostoprosessin jokaisessa vaiheessa. Asiakaspalvelumme avustaa myös asunnonoston rekisteröinnissä ja neuvoo pankkien asuntolainavaihtoehdoissa. Kun asuntokohteemme valmistuu, isännöintiyhtiömme huolehtii sen kunnossapidosta ja huollosta sekä julkisten tilojen siivouksesta.

Uudet asuntomyyntisivustot

Venäjällä verkko on ensisijainen kanava asiakkaiden palvelemiseen. Sen vuoksi lanseerasimme vuoden 2014 lopussa uuden asuntomyyntisivuston, jonka myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin verkossa. Käynnistimme vuonna 2014 myös Suomen asuntomyyntisivuston uudistuksen, jonka tavoitteena on parantaa asiakaspalveluamme verkossa. Uusi sivusto lanseerattiin alkuvuodesta 2015.

 
 
TyökalutSulje